acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI » Din reţeaua Europe Direct


Poveste de succes Europe Direct – Impact, cooperare şi recunoaştere la nivel local

Posted: 20 May 2011 10:20 PM PDT

Poveste de succes Europe Direct – Impact, cooperare şi recunoaştere la nivel local: "

Românca Luoana Predescu, manager în cadrul unei firme din Timișoara, s-a aflat printre cei 31 de câştigători ai Concursului european ”Poveştile limbii” – ”Tongue stories”, care s-a desfășurat în anul 2010. Premiul pentru participanţii din România a fost câștigat pentru fotografia ”Le monde est petit!”


Pe lângă laureații concursului, Comisia Europeană a transmis căștigătorilor invitația de a fi însoțiți la gala de premiere de la Bruxelles, de jurnaliști locali care să reflecte cele întâmplate la evenimente, prin materialele publicate în presă.


Dna Luoana Predescu a transmis Centrului Europe Direct Maramureș invitația de a recomanda un jurnalist local din Maramureș.

DE CE? Pentru că informațiile despre Concursul ”Tongue Stories” au fost găsite pe site-ul nostru!


Jurnalista Maria Şandor, de la cotidianul local Graiul Maramureşului, a participat astfel la ceremoniile de premiere de la Bruxelles. Vă lăsăm plăcerea de a urmări impresiile transmise prin materialele publicate în presă.


Informaţii despre Concursul Tongue Stories:http://www.tonguestories.eu/ro

Fotografii: http://ec.europa.eu/education/languages/tstories/

Ziua Europei la Moisei

Posted: 20 May 2011 10:19 PM PDT

Ziua Europei la Moisei: "

Scoala Nr. 1 Moisei a sărbătorit Ziua Europei 2011 în parteneriat cu Primăria și Biblioteca Moisei, împreună cu elevi din clasele V-VIII. La această activitate, pe lângă oficialitățile comunei au participat și două voluntare din America, aparținând Corpului Păcii, care au vorbit despre voluntariat și instituția voluntariatului.Programul a cuprins:

- prezentarea semnificației acestei zile, a istoricului constituirii Uniunii Europene, a simbolurilor și priorităților proiectelor europene.

- o scenetă prin care au fost prezentate statele membre, capitalele acestor state, steagul și particularitățile ce constituie unitatea în diversitate.

- prezentarea de către oficialitățile locale a proiectelor de construire a unor obiective economice de importanță pentru comunitatea locală, prin derularea fondurilor europene.

- expoziție de desene pe teme europene

Încărcător comun - Veşti bune pentru consumatori - Veşti bune pentru mediu

Posted: 20 May 2011 10:18 PM PDT

Încărcător comun - Veşti bune pentru consumatori - Veşti bune pentru mediu: "


De fiecare dată când schimbăm telefonul nostru mobil, de obicei vom primii unîncărcător nou, ceea ce în final duce la o cantitate enormă de deşeuri inutile.Acest lucru afectează atât consumatorii, cât şi a mediului. Dar, datorită Comisiei Europene, cel mai mari producători de telefoane mobile din Europa au convenit adopte un încărcător universal pentru telefoane mobile vândute în UE.
"

Voluntariatul şi participarea activă

Posted: 20 May 2011 10:17 PM PDT

Voluntariatul şi participarea activă: "


În perioada 13-15 mai, 20 de elevi din Sângeorgiu de Pădure au participat în activitatea „Voluntariatul şi participarea activă” organizat de EDT în colaborare cu asociaţia Outward Bound din Sovata


Asociaţia Outward Bound activează pe plan internaţional iar anual derulează zeci de proiecte şi organizează practic fără întreruperi treininguri şi workshopuri - pentru tineri provenind din întreaga Europa - mai ales în domeniul voluntariatului şi a activităţilor de tip outdoor.

Obiectivele principale ale evenimentelor au fost promovarea voluntariatului şi al angajamentului civic în rândul tinerilor, respectiv dobândirea de competenţe de către tineri care să-i ajute în activităţi de voluntariat.

Click aici pentru galeria foto.

"

Concursul de clipuri video virale - EuroparlTV 2011

Posted: 20 May 2011 10:17 PM PDT

Concursul de clipuri video virale - EuroparlTV 2011: "

ARATĂ CĂ EŞTI CREATIV!Împărtăşeşte-ne talentul tău artistic şi creează propriul tău clip viral pentru a putea câştiga unul dintre cele trei premii fabuloase!


Parlamentul European îi invită pe toţi cetăţenii UE să realizeze un clip viral scurt şi amuzant pe tema "Diversitatea în Europa". Care este viziunea ta? De la limbi la bizarerii, de la modă la gastronomie… interpretările sunt nenumărate! • Premiul I: excursie pentru două persoane în trei oraşe europene la alegere

 • Premiul II: Un iPad

 • Premiul III: Un aparat foto Leica


Termenul limită pentru înscrieri este 31 iulie 2011.


Aşa că porneşte camera video şi dă vestea mai departe! Câştigătorii vor fi desemnaţi în urma votului publicului!


PDFTermeni şi condiţii


PDFÎntrebari frecvente


Formular de înscriere

"

Tineretul în Mișcare: Investiții în educație, mobilitate și îngrijire universală a copiilor

Posted: 20 May 2011 10:17 PM PDT

Tineretul în Mișcare: Investiții în educație, mobilitate și îngrijire universală a copiilor: "

Programele de mobilitate a tinerilor din UE au nevoie de finanțare suplimentară, calificările trebuie recunoscute pe întreg teritoriul UE, cooperarea dintre mediul de afaceri și sistemul de învățământ trebuie încurajată și asigurarea unor servicii de îngrijire a copiilor și educația preșcolară ar trebui să fie universale, se menționează în două rezoluții ale Parlamentului votate joi, 12 mai 2011.


 

"Nici măcar într-o perioadă de criză economică, finanțarea tineretului și a educației nu ar trebui considerată un cost pentru perioada actuală, ci o investiție în viitorul Europei", subliniază rezoluția elaborată de Milan Zver (PPE, SV).Membrii PE salută "Tineretul în Mișcare" (TiM) ca inițiativă a Comisiei, și susțin obiectivul UE de a asigura completarea învățământului superior sau profesional în cazul a cel puțin 40% dintre tineri. Deputații europeni mai încurajează statele membre să investească cel puțin 2% din PIB în învățământul superior. Parlamentul solicită, de asemenea, un dialog mai puternic cu organizațiile de tineret și o participare sporită a tinerilor în luarea deciziilor.Sporirea efortului în încurajarea mobilității


Finanțarea pentru programele de mobilitate și pentru tineret, precum programele de învățare de-a lungul vieții (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Marie Curie, Erasmus Mundus și „Tineretul în acțiune” trebuie mărită începând cu 2013, sunt de părere membrii PE.Programele de mobilitate nu ar trebui limitate la studenți, ci ar trebui să fie disponibile și în cazul cursanților școlilor profesionale, al profesorilor și al persoanelor implicate în activitățile legate de tineret, susțin deputații europeni. În opinia Parlamentului, copiii ar trebui să învețe două limbi străine de la o vârstă fragedă, inclusiv cele ale statelor vecine. Membrii PE solicită, de asemenea, recunoașterea pe întreg teritoriul UE a calificărilor profesionale.Gradul de angajare pe piața muncii a studenților și absolvenților


Membrii PE susțin o cooperare sporită între mediul de afaceri și sistemul de învățământ, pentru a alinia programele universitare la nevoile specifice ale pieței forței de muncă și pentru a moderniza învățământul profesional. Totuși, învățământul superior nu ar trebui doar să asigure angajarea pe piața muncii, dar și să "stimuleze creativitatea și inovarea în rândul tinerilor și să îi ajute să se dezvolte din punct de vedere intelectual și social", adaugă deputații. ”Universitățile deschise”, învățământul online și existența unor orare universitare mai flexibile pentru studenții care au intrat deja pe piața muncii ar trebui încurajate, spune Parlamentul. Membrii PE subliniază, de asemenea, nevoia de a încuraja activitățile antreprenoriale ale tinerilor și de a promova recrutarea tinerilor, ținând cont de faptul că "șomajul la o vârstă fragedă expune individul la un risc foarte ridicat de sărăcie pe termen lung".Combaterea discriminării și a inegalităților


Parlamentul solicită sprijin suplimentar pentru tinerii cu dizabilități, tinerii care au copii și cei care caută o „a doua șansă” pentru a-și continua educația. Inegalitățile de gen în alegerile privind locurile de muncă ar trebui combătute, adaugă Parlamentul, în speță prin încurajarea fetelor să se intereseze de la o vârstă fragedă pentru domeniile MIST (matematică, informatică, știință și tehnică) și a băieților pentru meseriile pedagogice, de îngrijire și sociale.Accesul universal la educație preșcolară și la servicii de îngrijire


Într-o rezoluție separată, elaborată de Mary Honeyball (S&D, UK), Parlamentul "solicită elaborarea unui cadru european pentru educația și îngrijirea preșcolara ECEC, care să respecte diversitatea culturală a statelor membre și să scoată în evidență obiective și valori comune". Furnizarea acestor servicii "ar trebui să fie în mod ideal universală pentru toți părinții și copiii, indiferent de originea sau statutul lor financiar", susțin membrii PE, care îndeamnă statele membre să introducă obligativitatea unui an de grădiniță și să ofere mai multe servicii de consiliere pentru părinți, atât la domiciliu, cât și în cadrul creșelor.Parlamentul solicită, de asemenea, statelor membre recunoașterea calificărilor profesionale în cazul celor care lucrează în domeniul asistenței și al celor care lucrează cu copii de vârstă fragedă, oferirea unor programe de pregătire adecvate și atragerea mai multor bărbați care să lucreze în acest domeniu. Personalul calificat ar trebui, în mod ideal, să fie plătit la nivelul profesorilor care predau în școlile primare, spun membrii PE, care adaugă faptul că educația și serviciile de îngrijire "ar trebui să fie pe deplin participative, implicându-i pe toți membrii personalului, pe părinți și, acolo unde este posibil, și pe copii".


Sursa: Parlamentul European - Biroul de Informare în România

"

Comisia solicită unui număr de nouă state membre să implementeze directiva care vizează îmbunătățirea siguranței căilor ferate europene

Posted: 20 May 2011 10:17 PM PDT

Comisia solicită unui număr de nouă state membre să implementeze directiva care vizează îmbunătățirea siguranței căilor ferate europene: "

 Prahova Valley  By cod_gabrielComisia Europeană a trimis un aviz motivat unui număr de nouă state membre, solicitându-le în mod oficial să implementeze integral directiva privind siguranța căilor ferate. Austria, Germania, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Suedia și Marea Britanie nu și-au aliniat încă legislația națională la directiva respectivă, deși aveau obligația de a face acest lucru până la data de 24 decembrie 2010. Comisia le-a acordat acestor state membre un termen de două luni pentru remedierea situației, iar în caz contrar poate transmite cauzele respective Curții de Justiție.Normele UE


Directiva 2008/110/CE sporește nivelul de siguranță a sistemului european de transport feroviar și oferă un temei juridic pentru un cadru comun privind întreținerea materialului rulant: înainte ca un vehicul feroviar să primească autorizația de funcționare, trebuie identificat organismul responsabil cu întreținerea acestuia (cunoscut sub denumirea de „entitate responsabilă cu întreținerea”). În cazul vagoanelor de marfă, entitatea responsabilă cu întreținerea trebuie să fie certificată în conformitate cu un sistem elaborat de Agenţia Europeană a Căilor Ferate și adoptat de Comisie la data de 10 mai 2011.


O dispoziție esențială a directivei prevede că certificatul acordat entității responsabile cu întreținerea este valabil în întreaga Uniune Europeană. Această dispoziție recunoaște echivalența entităților responsabile cu întreținerea și are ca scop atât creșterea nivelului de siguranță a căilor ferate, cât și îmbunătățirea interoperabilității acestora în întreaga UE.


 


Motivele acțiunii de astăzi


Directiva 2008/110/CE nu a fost încă transpusă, sau a fost transpusă doar parțial, de nouă state membre: Austria, Germania, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Suedia și Marea Britanie.


Consecințele practice ale neimplementării


Neimplementarea directivei afectează nivelul de siguranță, reprezentând un risc potențial pentru utilizatorii căilor ferate. Acest lucru afectează întregul spațiu feroviar unic european, nu doar țările care nu au implementat Directiva 2008/110/CE.


 

"

Comisia lansează o procedură de constatare a încălcării legislaţiei UE împotriva României

Posted: 20 May 2011 10:16 PM PDT

Comisia lansează o procedură de constatare a încălcării legislaţiei UE împotriva României: "

 Aeroflot VP-BWG Photo by Axel SchwenkeComisia Europeană a lansat o procedură de constatare a încălcării dreptului comunitar împotriva României în legătură cu încheierea unui acord bilateral privind serviciile aeriene încheiat cu Rusia și a trimis României o cerere oficială de informații cunoscută sub denumirea de „scrisoare de notificare oficială”. Comisia este îngrijorată de faptul că acest acord ar putea compromite tratamentul egal al companiilor aeriene din UE și ar putea denatura concurența dintre acestea.Libertatea de stabilire


Acordurile bilaterale privind serviciile aeriene încheiate între un stat membru al UE și o țară terță trebuie să conțină o „clauză de desemnare a UE” prin care se recunoaște faptul că termenii respectivelor acorduri se aplică în egală măsură tuturor companiilor aeriene din UE, nu doar celor ale statului membru în cauză. Această obligație reprezintă un element esențial al pieței comune europene a serviciilor aeriene, creată la începutul anilor '90, care le garantează tuturor companiilor aeriene dreptul de a opera în aceleași condiții oriunde în UE. Cerința privind introducerea „clauzei de desemnare a UE” a fost confirmată în 2002 de hotărârile Curții de Justiție privind „cerul deschis” (a se vedea IP/02/1609). Curtea a decis că prevederile din acordurile privind serviciile aeriene care conferă avantaje numai companiilor aeriene ale statului membru în cauză contravin normelor UE privind libertatea de stabilire (prevăzute în prezent la articolul 49 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene).


De atunci, majoritatea acordurilor cu țări terțe au fost adaptate conform hotărârilor Curții. Rusia este una dintre puținele țări din lume care nu recunoaște faptul că toți transportatorii aerieni din UE trebuie tratați în mod egal și că orice acord bilateral trebuie să includă „clauza de desemnare a UE” și să se aplice tuturor. Acest fapt generează probleme grave de ordin practic, putând compromite exercitarea drepturilor de trafic, de exemplu, în cazul companiilor aeriene preluate de un transportator aerian din alt stat membru al UE.


Etapele următoare


Statele membre au la dispoziție două luni pentru a răspunde unei scrisori de notificare oficială. În absența unei reacții satisfăcătoare, Comisia va transmite un aviz motivat prin care va solicita României să își modifice acordul bilateral privind serviciile aeriene încheiat cu Rusia.


Au fost deja trimise scrisori de notificare oficială Austriei, Finlandei, Franței și Germaniei în octombrie 2010 (a se vedea IP/10/1425), Belgiei, Danemarcei, Italiei, Luxemburgului, Olandei, Suediei și Marii Britanii în ianuarie 2011 (a se vedea IP/11/74), Ciprului, Irlandei, Poloniei, Portugaliei, Slovaciei și Spaniei în februarie 2011, Estoniei, Greciei, Ungariei, Lituaniei, Maltei și Sloveniei în martie 2011 (a se vedea IP/11/298), precum și Republicii Cehe și Bulgariei în aprilie 2011 (a se vedea IP/11/424).


 

"

Comisia Europeană asigură o mai bună protecţie a victimelor infracţionalităţii

Posted: 20 May 2011 10:16 PM PDT

Comisia Europeană asigură o mai bună protecţie a victimelor infracţionalităţii: "

"Robbery not allowed" By ArenamontanusUn turist din Polonia este jefuit şi grav rănit în timp ce vizitează Parisul. Un adolescent italian este atacat la ieşirea unei staţii de metrou din Helsinki. Aproximativ 75 de milioane de persoane, în fiecare an, pot fi victime ale infracţionalităţii în întreaga UE. Asemenea evenimente pot avea consecinţe fizice, emoţionale şi financiare devastatoare pentru victime şi familiile acestora. Atunci când aceste evenimente au loc în străinătate, diferenţele culturale, lingvistice şi legislative pot crea probleme considerabile. Cui se adresează victimele pentru ajutor? Care sunt drepturile acestora?


Unul din principiile fundamentale ale UE se referă la faptul că cetăţenii trebuie să beneficieze de un tratament nediscriminatoriu în toate ţările UE. Acest principiu a fost consacrat în cauza de referinţă Cowan/Trésor public din 1989, în care Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că victimele au dreptul de a fi despăgubite, indiferent de naţionalitatea acestora. În cazul în care acestea au fost jefuite sau vătămate în timpul unui atac terorist, toate victimele ar trebui să fie tratate cu respect, să li se ofere protecţie şi sprijin şi să aibă acces la justiţie. Cu toate acestea, legislaţiile în vigoare din UE pot fi neuniforme şi nu răspund întotdeauna acestor cerinţe fundamentale. De aceea, Comisia propune astăzi un pachet de măsuri care să asigure un nivel minim al drepturilor, sprijin şi protecţie pentru victimele de pe întreg teritoriul UE, indiferent de locul de origine sau de reşedinţă al acestora. Odată cu intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, UE are competenţe exprese de legiferare în domeniul drepturilor victimelor infracţionalităţii.„Cu toate că sistemele noastre de justiţie penală sunt axate pe capturarea infractorilor, aplicarea acestora are ca efect, în cele din urmă, chiar neglijarea victimelor. Propunerile de astăzi ale Comisiei vor garanta acordarea unei atenţii prioritare victimelor”, 
a declarat dna Reding, vicepreşedinte al Comisiei şi comisar UE pentru justiţie. Având în vedere că anual milioane de persoane sunt afectate de infracţionalitate, orice cetăţean ar putea deveni o victimă. Victimele infracţionalităţii au nevoie de respect, de sprijin, de protecţie şi trebuie să beneficieze de un sistem judiciar eficient. Acesta este motivul pentru care plasez victimele în centrul atenţiei justiţiei penale a UE, prin garantarea faptului că acestea se pot baza pe un set minim de drepturi şi că pot beneficia de sprijin oriunde în Europa.”


Indiferent de natura infracţiunii – un jaf, o tâlhărie, o spargere prin efracţie, un atac, un viol, o hărţuire, o infracţiune determinată de ură, un atac terorist sau traficul de persoane – toate victimele au aceleaşi nevoi fundamentale: să fie recunoscute şi tratate cu respect şi demnitate, să beneficieze de protecţie şi sprijin pentru integritatea lor fizică şi a proprietăţii acestora, să aibă acces la justiţie şi despăgubiri.


Comisia doreşte să asigure un răspuns mai bun la aceste necesităţi. Propunerile de astăzi vor consolida măsurile naţionale în vigoare prin introducerea unor standarde minime extinse la nivelul UE, astfel încât orice victimă să se poată baza pe aceleaşi drepturi fundamentale, indiferent de naţionalitatea acesteia şi de locul comiterii infracţiunii din UE.


Propunerea de Directivă privind instituirea unor standarde minime pentru victime va garanta că, în toate cele 27 de state ale UE: • victimele sunt tratate cu respect, iar poliţia, procurorii şi judecătorii beneficiază de pregătirea necesară pentru a instrumenta în mod corespunzător aceste situaţii;

 • victimele primesc informaţii cu privire la drepturile de care beneficiază şi la cazul acestora, într-o formă pe care o pot înţelege;

 • toate statele membre dispun de servicii de sprijinire a victimelor;

 • victimele pot participa la procedurile judiciare, dacă doresc aceasta, şi sunt sprijinite să participe la proces;

 • victimele vulnerabile – precum copiii, victimele violurilor, sau cele cu dizabilităţi – sunt identificate şi protejate în mod corespunzător;

 • victimele beneficiază de protecţie pe durata investigaţiilor desfăşurate de poliţie şi în timpul procedurilor judiciare.


Pentru a contribui la protejarea victimelor actelor de violenţă împotriva oricărui viitor atac din partea agresorului acestora, Comisia propune, de asemenea, un Regulament privind recunoaşterea reciprocă a măsurilor de protecţie de drept civil. Acesta va permite victimelor actelor de violenţă (precum violenţa domestică) să beneficieze de ordinele de restricţie sau de protecţie adoptate împotriva făptuitorului, dacă acestea călătoresc sau se mută în altă ţară a UE.


Setul de propuneri de astăzi reprezintă un prim pas spre acordarea unui loc prioritar victimelor în cadrul sistemelor noastre de justiţie. În anii următori, Comisia va lua măsuri, de asemenea, în vederea consolidării normelor UE privind despăgubirile acordate victimelor infracţionalităţii pentru a se asigura că acestea au acces corespunzător la despăgubiri, în special atunci când acestea sunt victime ale actelor comise în străinătate. Pentru a acorda victimelor accidentelor rutiere din altă ţară a UE posibilitatea de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile suferite, Comisia intenţionează, de asemenea, să revizuiască legislaţia actuală a UE privind conflictele de legi, astfel încât cetăţenii să poată beneficia de termenele aplicabile în ţara de origine a acestora.


Context


Anual, până la 15% din populaţia UE poate cădea victimă infracţiunilor comise pe teritoriul UE. În plus, mulţi alţi membri ai familiilor acestora pot fi, de asemenea, afectaţi ca urmare a sprijinului acordat celor dragi să depăşească situaţiile extrem de dificile cu care se confruntă şi să se refacă în urma vătămărilor şi a dificultăţilor financiare cauzate de o infracţiune. Atunci când călătorim în străinătate, riscul este la fel de mare ca cel întâmpinat în propria ţară. Având în vedere că cetăţenii europeni efectuează anual 1,25 miliarde de călătorii turistice în interiorul UE, o parte din aceştia vor fi, inevitabil, victime ale infracţiunilor comise în altă ţară.


Instituirea unui set minim de norme în sprijinul victimelor face parte din obiectivul mai larg al UE de a construi un spaţiu european de justiţie, astfel încât cetăţenii să poată beneficia de aceleaşi drepturi fundamentale şi să aibă încredere în sistemul de justiţie, indiferent unde se află în UE.


De asemenea, drepturile victimelor sunt drepturi fundamentale, inclusiv respectul pentru demnitatea umană, viaţa privată şi de familie şi pentru proprietate. Aceste drepturi ar trebui protejate, alături de cele ale celorlalţi participanţi la procedurile penale, respectiv cele ale persoanelor acuzate de comiterea unei infracţiuni.


Un alt principiu important este cel al nediscriminării în aceea ce priveşte exercitarea drepturilor victimelor. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a confirmat în cauza Cowan v Trésor public că acordarea unor despăgubiri, de exemplu, nu ar trebui limitată pe motive de naţionalitate. În cauza respectivă, un turist britanic din Franţa a fost jefuit şi rănit în momentul la ieşirea dintr-o staţie a metroului parizian. Curtea a considerat că, în ceea ce priveşte prejudiciile suferite, cetăţeanului britanic trebuia să i se aplice un tratament similar acordat unui cetăţean francez, întrucât, în calitate de turist, avea dreptul să beneficieze de libertatea de a presta servicii.


Noile măsuri de consolidare a protecţiei victimelor, prezentate astăzi, fac parte din seria de măsuri ale Comisiei, adoptate ca urmare a Raportului pe 2010 privind cetăţenia UE .


A se vedea, de asemenea, MEMO/11/310.


 Pagini Utile


"

Comisia solicită opinii privind diminuarea utilizării pungilor de plastic

Posted: 20 May 2011 10:16 PM PDT

Comisia solicită opinii privind diminuarea utilizării pungilor de plastic: "

Photo By VicWJComisia Europeană solicită publicului opinii despre cele mai bune modalităţi de a diminua utilizarea pungilor din plastic pentru transportul mărfurilor. Comisia întreabă dacă facturarea şi impozitarea lor ar avea efect sau ar fi de preferat alte opţiuni, precum interzicerea la nivelul UE a acestor pungi. De asemenea, sunt solicitate opinii în legătură cu creşterea gradului de vizibilitate a ambalajelor biodegradabile şi cu introducerea unor cerinţe mai stricte în ceea ce priveşte biodegradabilitatea acestora. Consultarea are loc pe internet şi se desfăşoară până în luna august 2011.


Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: „Cu cincizeci de ani în urmă aproape că nu auzise nimeni de pungile de plastic de unică folosinţă acum le folosim câteva minute, după care ne poluează mediul zeci de ani. Totuşi, atitudinile sociale evoluează şi există o dorinţă generalizată de schimbare. De aceea analizăm toate opţiunile, inclusiv interzicerea la nivel european a pungilor din plastic pentru transport. Avem nevoie de punctele de vedere ale cât mai multor oameni cu putinţă pentru a ne completa analizele ştiinţifice şi pentru a stimula politica în această chestiune care ne sufocă mediul.”


Diminuarea utilizării pungilor din plastic pentru transportul mărfurilor


În fiecare an, un cetăţean european obişnuit consumă aproximativ 500 de pungi din plastic pentru transport, cea mai mare parte fiind folosite o singură dată. Volumul total al pungilor din plastic pentru transport produse în Europa în 2008 a fost de 3,4 milioane de tone, echivalentul greutăţii a peste 2 milioane de autoturisme. Greutatea mică şi dimensiunile reduse ale pungilor de plastic fac ca acestea să eludeze adeseori sistemul de gestionare a deşeurilor, ajungând în mediul marin, şi pot trece sute de ani până când pungile sfârşesc prin a se descompune.


Deşi unele state membre au intervenit deja în sensul reducerii utilizării pungilor de plastic pentru transport prin măsuri legate de preţuri, prin încheierea de acorduri cu sectorul comerţului cu amănuntul şi prin interzicerea anumitor tipuri de pungi, la nivelul UE nu există măsuri specifice. În martie 2011, miniştrii mediului din UE au discutat impactul pe care îl au pungile de plastic pentru transport asupra mediului, iar problemele ridicate de aceştia au arătat că este nevoie de o acţiune eficace din partea UE.Mai multă vizibilitate pentru ambalajele biodegradabile


De asemenea, consultarea urmăreşte să adune puncte de vedere cu privire la adecvarea cerinţelor actuale legate de capacitatea de compostare şi biodegradabilitate din Directiva UE privind ambalajele . Directiva nu permite o distincţie clară între produsele biodegradabile, care ar trebui să se descompună în condiţii naturale, în mediu, şi produsele compostabile, care se pot descompune doar în cadrul unor instalaţii de compostare industriale. Prezentarea unui produs de ambalare ca fiind biodegradabil, în condiţiile în care acesta nu se va descompune, de fapt, în condiţii naturale, poate induce în eroare şi contribuie la proliferarea gunoaielor.


În cadrul consultării sunt colectate puncte de vedere privind impactul asupra mediului, precum şi impactul social şi economic pe care le-ar putea avea măsurile de îmbunătăţire a cerinţelor de biodegradabilitate pentru produsele de ambalare, inclusiv vizibilitatea ambalajelor biodegradabile la nivelul consumatorilor.


Context:


Durata îndelungată de viaţă a pungilor de plastic face ca în acest moment să plutească, doar în Marea Mediterană, circa 250 de miliarde de particule de plastic, cu o greutate totală de 500 de tone. Aceste particule pot cauza sufocarea organismelor marine care le ingerează accidental sau le confundă cu hrana. Materialele plastice se descompun în particule minuscule şi au un înalt potenţial de contaminare a solului şi a apelor, întrucât pot conţine aditivi, precum poluanţii organici persistenţi.


 Pagini Utile 

"

UE va acorda micro-împrumuturi fermierilor şi micilor întreprinzători din România

Posted: 20 May 2011 10:16 PM PDT

UE va acorda micro-împrumuturi fermierilor şi micilor întreprinzători din România: "

Mulţi mici-întreprinzători şi producători agricoli, în special din zonele rurale şi oraşele mici ale României, au dificultăţi în obţinerea de credite din partea instituţiilor bancare tradiţionale. Pentru a facilita acest lucru, ca parte a Instrumentului European de Microfinanţare Progress, un acord de împrumut în valoare de 8 milioane de euro a fost semnat cu instituţia română de microfinanţare Patria Credit. El va permite acordarea de micro-împrumuturi cu o valoare maximă de 25.000 de euro unui număr de peste 2.000 de micro-întreprinderi din România. Este cel de-al cincilea acord şi cel mai mare de până acum din cadrul Instrumentului European de Microfinanţare Progress (Microfinanţarea Progress).


 


Microfinanţarea Progress dispune de un buget de 200 milioane de euro din partea Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Investiţii. Are ca scop sprijinirea celor care au dificultăţi în obţinerea de credite, în special a micro-întreprinderilor sau persoanelor fizice autorizate. Printre exemplele de beneficiari putem aminti femeile sau tinerii întreprinzători, antreprenorii ce aparţin grupurilor minoritare, întreprinzătorii cu dizabilităţi, dealerii individuali etc. Microfinanţarea Progress nu oferă finanţare în mod direct micro-întreprinderilor sau persoanelor fizice, ci prin intermediul instituţiilor ce acordă astfel de micro-finanţări, cum ar fi Patria Credit din România.


 


Informaţii suplimentare:


Programele UE de microfinanţare


Instrumentul European de Microfinanţare Progress:


http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=ro&catId=836&furtherNews=yes&limit=no


 

"

EuroparlTV lanseaza concursul de clipuri virale

Posted: 20 May 2011 10:15 PM PDT

EuroparlTV lanseaza concursul de clipuri virale: "

Canalul de televiziune prin internet al Parlamentului European, EuroparlTV, va invita sa participati la un concurs de clipuri video virale pe tema„Diversitatea in Europa”. EuroparlTV apeleaza la creativitatea dumneavoastra pentru a crea un clip video viral de calitate, cu durata de 1 pana la 3 minute.

Termenul de depunere a inregistrarilor este 31 iulie 2011. Clipurile care indeplinesc toate cerintele vor fi difuzate timp de o luna (15 septembrie - 15 octombrie 2011) pe site-ul Europarl TV pentru a fi votate de catre public. Votarea se incheie la 15 octombrie 2011. Rezultatele votului vor fi publicate in fiecare zi, pentru a le permite cetatenilor sa urmareasca votarea in mod transparent.

Sunt in joc urmatoarele premii:

- premiul I – o calatorie pentru doua persoane in 3 orase europene la alegere;

- premiul II – un iPad;

- premiul III – un aparat foto, marca Leica.

Concursul este deschis tuturor, fara restrictie de varsta, gen, rasa, nationalitate, religie sau profesie. Tema concursului de clipuri video, „Diversitatea in Europa”, permite o gama larga de interpretari: limba (limbi), moda, muzica, arta, gastronomie, arhitectura, peisaje, patrimoniu, etc. Costurile de productie ale clipului si orice alte cheltuieli vor fi suportate de candidat.

Mai multe detalii:

http://ec.europa.eu/romania/eu_you/concursuri/120511_concurs_europarltv_ro.htm

"

Concursul reporter european – editia 2011

Posted: 20 May 2011 10:14 PM PDT

Concursul reporter european – editia 2011: "

Reprezentanta Comisiei Europene si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania a lansat concursul Reporter European – editia 2011, prin intermediul caruia, jurnalistii sunt incurajati sa contribuie la o mai larga dezbatere si analiza a temelor legate de integrarea europeana a Romaniei.

In editia din acest an a concursului sunt acceptate materiale care au ca temaVoluntariatul (indiferent de forma sub care acesta este realizat în proiectele implementate in Romania) si Reforma politicii agricole comune.

Materialele pot fi inscrise in cadrul urmatoarelor trei sectiuni:

1. Campanii de presa ce sustin initiative legate de voluntariat si reforma politicii agricole comune. Vor fi considerate campanii de presa acele demersuri in care exista minim trei materiale ce trateaza un anumit subiect.

2. Materiale independente, categorie in care intra orice material care face referire la cele doua teme propuse. Subiectul abordat reprezinta tema unui singur material jurnalistic.

3. Blogoreporter european, sectiune dedicata bloggerilor din Romania care vor publica pe paginile lor de internet materiale despre voluntariat si reforma politicii agricole comune.

 

Cui se adresează programul „Reporter European”

La concurs sunt invitati sa participe atat jurnalistii din presa locala si centrala, reprezentand toate canalele de presa (scrisa, audio, video, online), cat si bloggerii din Romania. Acestia se pot inscrie in competitie cu materiale publicate sau difuzate in perioada 1 ianuarie – 20 noiembrie 2011.

 

Premii

Castigatorii selectati vor fi premiati cu echipamente informatice utile in activitatea lor profesionala, oferindu-le in acelasi timp si oportunitatea sa efectueze o vizita la Bruxelles sau Strasbourg pentru intalniri / interviuri cu membri ai Parlamentului European si cu oficiali ai Comisiei Europene. Totodata va fi oferit si un premiu special unui tanar jurnalist, cu varsta de pana in 25 ani care va fi ales dintre participantii inscrisi la oricare dintre teme/sectiuni.

 

 

Inscriere si termene limita

Pentru inscriere sunt necesare:

· presa scrisa: materialul propus si publicatia in care acesta a aparut;

· radio: inregistrarea in format electronic sau transcriptul materialului si al emisiunii in care a fost difuzat;

· televiziune: inregistrarea in format electronic sau transcriptul materialului si al emisiunii in care a fost difuzat;

· presa electronica: materialul propus si denumirea site-ului unde a aparut.

 

Candidatii trebuie sa transmita, alaturi de materialul pe care doresc sa il inscrie in concurs, şi o scurta evaluare (max. 500 de cuvinte) a impactului generat in urma publicarii/difuzarii.

Acestia pot trimite materialele in forma tiparita + anexe, prin posta sau curier, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, str. Vasile Lascar 31, 020492 Bucuresti, in pliccu mentiunea: 'Pentru concursul REPORTER EUROPEAN' sau, in format electronic, cu aceeasi mentiune, pe adresa comm-rep-ro@ec.europa.eu. Candidatii trebuie sa includa in dosarul de candidatura datele de contact personale: nume si prenume, adresa postala, telefon, e-mail si data nasterii.

Termenul limita pentru transmiterea materialelor este 30 noiembrie 2011, data postei.

Mai multe detalii: http://ec.europa.eu/romania/focus/reporter_european_2011_ro.htm

 

 

"

Premiul Lorenzo Natali pentru jurnalism

Posted: 20 May 2011 10:14 PM PDT

Premiul Lorenzo Natali pentru jurnalism: "

 

Comisia Europeana a lansat Premiul Lorenzo Natali pentru jurnalism 2011.

Premiul este acordat pentru excelenta in presa scrisa, radio si televiziune, avand drept tema dezvoltarea, democratia si drepturile omului la nivel mondial.

Instituit in anul 1992, de catre Comisia Europeana, Premiul se acorda in memoria lui Lorenzo Natali, fost comisar european care a contribuit la promovarea programelor de dezvoltare si de ajutoare ale Uniunii Europene.

Premiul Lorenzo Natali se acorda in parteneriat cu Organizatia Internationala„Reporteri fara frontiere” si se adreseaza jurnalistilor din presa scrisa, presa electronica si presa audiovizuala din Europa, Africa, Orientul Mijlociu si din lumea araba, America Latina si Caraibe, precum si din Asia si Pacific.

Laureatilor din presa scrisa si electronica li se vor atribui premii in bani in valoare de 5 000 EUR (premiul I), 2 500 EUR (premiul II) si 1 500 EUR(premiul III). Laureatii din domeniul jurnalismului de televiziune si de radiodifuziune vor primi un premiu in valoare de 5 000 EURfiecare.Castigatorul Marelui Premiu va primi suplimentar suma de 5 000 EUR.Castigatorii competitiei vor fi anuntati in decembrie 2011, in cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor.

Pentru a fi admise in concurs, lucrarile jurnalistice trebuie sa fi fost publicate sau difuzate in perioada 1 iulie 2010 – 31 august 2011. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 31 august 2011. Candidaturile trebuie depuse electronic pe site-ul www.lorenzonataliprize.eu. Acestea vor fi analizate de catre un juriu independent, din perspectiva relevantei privindaspecte legate de drepturile omului, democratie si dezvoltare, precum si din punct de vedere al originalitatii lucrarii, al calitatii acesteia, al profunzimii investigatiei efectuate si al oricarui eventual impact politic.

Sursa: http://ec.europa.eu/romania/focus/premiul_lorenzo_natali_pentru_jurnalism_2011_ro.htm

"

Buletinul Informativ al CIED Braila, aprilie 2011

Posted: 20 May 2011 10:14 PM PDT

Europe Direct Arges la Stefanesti

Posted: 20 May 2011 10:13 PM PDT

Europe Direct Arges la Stefanesti: "Europe Direct Argeş a desfăşurat activitatea intitulată Jobul meu în Europa la Grupul Şcolar Ştefăneşti unde au participat elevi de clasa a XII-a, care au dorit să afle cât mai multe aspecte cu privire la mobilitatea forţei de muncă în Spaţiul Economic European. În cadrul acestui eveniment au fost discutate şi dezbătute subiecte referitoare la [...]"

9 Mai – Ziua Europei

Posted: 20 May 2011 10:13 PM PDT

9 Mai – Ziua Europei: "Ziua Europei reprezintă oportunitatea de organizare a unor acţiuni care au drept scop apropierea cetăţeanului de valorile esenţiale ale Uniunii Europene. Lumea de astăzi, într-o continuă şi rapidă evoluţie, are nevoie de Europa. Uniunea Europeană este dovada vie a ceea ce pacea, stabilitatea şi prosperitatea pot aduce unui continent altădată măcinat de războaie. Modelul european [...]"

Evenimentele saptamanii 16 – 22 mai 2011

Posted: 20 May 2011 10:13 PM PDT

Evenimentele saptamanii 16 – 22 mai 2011: "România a avut şi în aprilie cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE Luna aprilie a fost a noua lună consecutiv în care România a înregistrat cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, de 8,4%, în condiţiile în care în Uniunea Europeană rata anuală [...]"

Adaugat: Sambata, 21 Mai 2011, 20:06:12
Autori: Centrul Europe Direct Botoşani


Alte articole din Centrul Europe Direct Botoşani :

» Cine suntem?
» Festivalul International EUROPAfest 2010
» EUROPAfest 2010 - un proiect realizat cu suportul programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.
» Grădiniţia 19: Parada costumelor eco şi spectacol
» Ziua Internaţională a Mediului marcată la Şcoala nr. 12 Botoşani
» Sesiune de examen la cursul de iniţiere în eurojurnalism multimedia
» Spectacol de caritate la Dorohoi
» Premii de 4200 lei la concursul de civilizaţie francofonă „La Fourmi” – ediţia a III – a
» Familia mea în comunism
» Familia mea în comunism
» Mâine premierea concursului: Familia mea în comunism
» Informaţii pentru cetăţeni: Europe Direct
» Europe Direct Botoşani pentru Ziua Energiei 2011
» Ziua europeană a limbilor la Botoşani, în România şi Europa
» Let's Do It, Romania! şi la Botoşani
» Ziua Europeană a Limbilor la Centrul Europe Direct Botoşani
» Invitaţi de la Consiliul Europei aşteaptă întrebări şi din Botoşani
» Reţeaua RO+ 40 de experţi din România
» Distincţie obţinută de municipiul Botoşani
» proba
» proba
» Săptămâna familiei - săptămâna fără TV
» APC Botosani
» APC Botoşani
» Săptămâna familiei – Stop violenţei TV
» Primăria Botoşani - nominalizată la Gala Premiilor Infomediu
» Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
» Preferinţa nr. 1 a tinerilor - divertisment de calitate la TV
» 33 de licee din România pentru concursul Juvenes Translatores
» Grup de iniţiativă pentru Târgul ONG Botoşani
» Proiectul RURES - la Albesti, Tudora şi Trusesti
» EUROPAfest - între 7 şi 13 mai
» Super-Euro Direct
» Super-Euro Direct
» Europe Direct Botoşani la Târgul Agraria 2011
» Europa - casa noastră - la Şcoala nr. 12 Botoşani
» Casa Regală şi EUROPAfest 2011
» Botoşani euro news
» Ziua Europei în Reţeaua Europe Direct
» La mulți ani, .eu!
» Reprezentanţa Comisiei Europene în România celebrează Ziua Europei
» Lichidele, în continuare interzise în avioane
» Secvenţe de la "invitaţia la lectură"
» Târgul ONG Botoşani, 26 mai
» Scoala de Vara pentru Securitatea Retelelor Informatice – Editia a IV-a
» EuROparlament, 28 mai
» Vis de Artist partener al EDIC Botoşani, la Radio Romania Actualitati si TVR Iasi
» Pliante antifumat pe Pietonalul Unirii
» Activităţi la sfârşit de an şcolar
» Cheltuielile UE - demontarea unui mit
» UE - România 2020 - 9 iulie
» Super Euro Direct, 11 iulie
» Elevii români cei mai slabi la citire din Europa alături de bulgari
» UE - România 2020 - 12 iulie
» Super Euro Direct, 12 iulie
» Proiect Comenius Regio coordonat de CCD Botoşani
» „România şi cadrul financiar multianual 2014-2020 al Uniunii Europene”
» ADR Nord Est: lider in privinta utilizarii fondurilor disponibile prin REGIO
» UE - România 2020 - 19 iulie
» UE - România 2020 - 21 iulie
» Raportul pe Justiţie: Şi avocaţii s-au plictisit de procesele lungi
» UE - România 2020 - 12 iulie
» Planuri integrate de dezvoltare urbană aprobate pentru Flămânzi, Botoşani, Dorohoi
» Anul voluntariatului la Botoşani
» Anul voluntariatului la Botoşani
» Întâlnire la Consiliul Judeţean al Elevilor
» Gânduri despre Eminescu
» Conferinţa interregională a elevilor
» Seara Voluntarilor botoşăneni
» EDIC Botoşani la dezbaterea publică a Bugetului Botoşani/ 2011
» Ziua zonelor umede 2011 la Botoşani
» "Alternativele Autorităților Publice Locale în dezvoltarea Comunitară"
» "Botoşani - oraş european"
» Clipuri foto muzicale
» Întâlnire - fonduri europene la Prefectura Botoşani
» Ziua Consumatorilor 2011
» Europe Direct Botoşani: Ziua Sindromului Down la Botosani
» Consiliul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor - martie 2011
» Sesiune de informare Proiecte de mediu - Botoşani
» Ora Pământului 2011 la Botoşani
» Cu ce se confruntă piaţa muncii din Regiunea Nord Est?
» Lansare proiect muldimedia Şcoala 12 Botoşani
» Peluza voluntarilor la Botoşani
» Întâlnirea de astăzi
» Comunică prin artă implicându-te
» 9 mai - spiritul Europei
» 9 mai - ONG Botoşani perspective 2011
» Europa - casa noastră
» Noaptea Europeană a Muzeelor la Botoşani
» Despre şcolarizare, acces la educaţie şi voluntariat în Uniunea Europeană
» Ziua Biodiversităţii la Botoşani
» Participare activă la POSDRU: sesiune de informare la Prefectura Botoşani
» Festival de film al elevilor - "Parada Ciudatelor"
» Consiliul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor - iunie 2011
» Forumul comunicatorilor Regio, Neptun iunie 2011
» Festivalul national de muzica folk "Seri melancolice eminesciene"
» Premiile "Vara în acorduri muzicale"
» Participare la AGM Operation Villages Roumains
» Simpozion BIODIVERSITATE SI DEZVOLTARE DURABILA - comunicări Europe Direct
» Consiliul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor
» Spectacolul “Let’s Do It, România” la Botoşani
» Voluntariat şi muzică la Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” din Botoşani
» Târgul ONG Botoşani - participarea Europe Direct
» Galerii foto Târgul ONG Botoşani
» EURES; atenţie, EURES!
» Botoşani – locul unde a început să se scrie istoria proiectului Lider European
» Dezbatere publică proiect finanţat de UE
» Proiect finanţat de UE în dezbatere publică
» Expoziţie de produse agricole - Din roadele toamnei la Vorona Nouă
» Botoşăneni la Roşia Montana - galerie foto
» AGM Europe Direct Malta - 2011
» UE - România, 16 noiembrie
» Voluntariatul – un mod de viaţă
» Din inima poveştilor - la inima noastră
» Pictarea Colegiului Mihai Eminescu Botoşani
» Proiectul Lider European - faza locală Botoşani
» Cu elevii de la Şcoala 12 despre Anii Europeni
» Spectacol şi lansare CD - "Iarnă-n cartier"
» Dublă expoziţie deschisă în Spaţiul Public European
» Concurs APC - Europe Direct Botoşani: Desenează-mi un E
» Premiile Lider European susţin proiectul Şcoala altfel
» Mărţişoare pentru Centrul Europe Direct Botoşani
» Dezbatere la Şcoala 11 Botoşani: Preia controlul asupra datelor personale
» Micii jurnalişti la Târgul Mărţişorului
» Conferinţă de închidere a două proiecte Inter Concordia
» Curs "Manager de proiect" la Botoşani
» Ziua Consumatorilor 2012 la Botoşani
» Concursul Lider European - 2012
» Concursul Lider European 2012 - s-a lansat la Botoşani
» Leorda: Solidaritate între generaţii
» Dialog între generaţii la Şcoala nr. 12 Botoşani
» AMICI PENTRU BUNICI – nepoţi pentru o zi
» AMICI PENTRU BUNICI – nepoţi pentru o zi
» Seară de încondeiat ouă roşii
» Curs intensiv de jurnalism
» Europe Direct Botoşani în Ghidul european de bune practici în domeniul social media
» Video: Săptămâna Tineretului la Botoşani cu Europe Direct
» Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Plimbare prin Europa, la Ipoteşti
» Foto: Ziua Europei la Şcoala 12 Botoşani
» Vis de artist comunică prin artă
» Video: Eurovision 2012 - cei 18 din prima semifinală
» Simpozion "Biodiversitate şi dezvoltare durabilă" ediţia a VI-a
» Proiect european la Şcoala 11 Botoşani
» Listă 12 video: La Rezervația de tisă Tudora Botoșani
» Listă video: Ziua mediului la Botoșani
» Listă video: Parcul de agrement Cornișa Botoșan
» Video list: Ziua mediului 2012 la Botoșani
» E dreptul tău - acționează! - la Colegiul Eminescu Botoșani
» Gala LDIR, Iași 2012, listă video
» Premiul Europe Direct la Festivalul de Folk
» Buzz Fest 2012 un an de la apariția ziarului BUZZ
» Ziua europeană a limbilor străine 2012 – la Şcoala nr. 12 Botoşani
» Caravana SEV a poposit la Botoșani!
» Seniorii anului 2012 la Botoşani
» Sărbătorirea seniorilor în România şi la Botoşani
» Valori perene în limbi europene
» Lansarea a două proiecte internaționale la Școala nr. 11 Botoșani
» Lansarea a două proiecte la Școala nr. 11 Botoșani
» Invitaţie la Acţiunea SĂ VORBIM DESPRE diz-ABILITATE
» Despre solidaritatea umană și pacea europeană
» Masterchef la Liceul Sf. Stelian Botoșani cu Europe Direct
» Fonduri europene pentru reabilitarea Spitalulului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani
» Solidaritate pentru dizABILITATE la Dorohoi
» Ziua mondială a alimentaţiei la Liceul Sf. Stelian Botoşani
» Zilele Școlii din Vorona Nouă cu Europe Direct Botoşani
» Medici din Botoșani exemple pentru vârsta a treia
» Mobilitate pentru sustenabilitate în Europa
» Sondaj drepturi cetățenești într-un liceu din Torino unde învață și elevi români
» Anul European al Cetățenilor se lansează la București: Europe Direct Botoșani participă la eveniment
» Seri de Dragobete cu Europe Direct Botoșani
» Drepturile cetăţenilor europeni în discuţie la Botoşani
» Drepturi cetăţeneşti europene în discuţie la Botoşani
» Mărțișoarele drepturilor cetățenești europene
» Concurs de lectură
» Festivalul Egalității Șanselor
» Europe Direct Botoșani prezent la evenimentul de lansare a unei noi generații Europe Direct
» Interview Laurent Thieule
» La Centrul de îngrijire ai asistenta Leorda: Activitate caritabilă
» Mâine: conferința de presă de lansare a Festivalului Internațional EUROPAfest 2013
» Agenda Europeană 15 aprilie
» AmFiTeatru 5 - festival de teatru adolescent
» Trei întreprinderi sociale și șase locuri de muncă noi în județul Botoșani
» Amfiteatru 2013, festival de teatru adolescent Botoșani, ediția a V-a 24-28 aprilie / listă 48 video
» Festivalul Amfiteatru gala de premiere cu Europe Direct
» Festivalul Amfiteatru gala de premiere cu Europe Direct
» Blog IHTIS: Ziua Nationala a Tineretului – Botoșani 2013
» Târgul de joburi Botoșani 8 mai 2013 listă video
» Comisia Europeană, mai aproape de elevii din Botoșani
» Comisia Europeană, mai aproape de elevii din Botoșani
» Consultare publica: mediul de afaceri regional
» Fotoreporter pentru mediu: concurs la Botoşani, iunie 2013
» La Fourmi - concurs de civilizaţie francofonă la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Botoşani
» Conferinta regionala “Regiunea Nord-Est se dezvolta cu REGIO”
» Sesiune de informare la Piatra Neamț: Programul Operational Regional 2007 - 2013
» Producatorii de lapte si de carne din zonele defavorizate pot primi ajutor din partea UE
» Europenii au grijă de seniori
» Europe Direct - APC Botoșani: Propuneri pentru drepturile consumatorilor
» Foto: Premii pentru elevii de la Scoala nr. 6 Botosani oferite de Centrul Europe Direct
» Video muzical: Mici interpreți botoșăneni sponsorizați de Europe Direct la Mamaia Copiilor
» Întâlnirea a peste 60 de tineri din opt ţări diferite prin programul TiA la Botoşani
» Botoșaniul a dat startul pregătirilor pentru campania LET’S DO IT, ROMANIA!
» Întâlnire cu tineri din trei țări europene la Botoșani
» Drepturi ale UE în dezbatere la Europe Direct Botoşani cu tineri din Franţa şi România - listă video
» Drepturi fundamentale ale Uniunii Europene dezbătute de tineri din Franța și România
» Noul număr BUZZ (18) la chioșcurile de ziare cu antrenorul FC Botoșani, Cristi Popovici
» Buletin INFO Nord-Est nr. 35
» José Manuel BARROSO: discursul despre starea Uniunii Europene (2013) - live cu Europe Direct Botoșani, 11 septembrie, cu începere de la ora 10.00 (ora României)
» Regiunea Nord - Est promovata in cadrul Open Days 2013 - Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor, Bruxelles
» CONCURS FOTO NAŢIONAL
» Video: Caravana SEV la Botoșani - European Voluntary Service
» Grupaj video: Seri melancolice eminesciene 2013 - prima seara
» Seri melancolice eminesciene 2013 Botosani, prima seara
» grupaj video: Seri melancolice eminesiene la Ipotești, cu Europe Direct
» ideo: Zilele europene ale patrimoniului la Ipotești Botoșani, cu Europe Direct
» Mica scriitoare Ana Iftodeanu - primul interviu cu Europe Direct
» ansare proiect la Primăria Botoșani: Cetăţeni europeni –şanse egale pentru sănătate
» Tineret în acțiune: Un reprezentant al Europe Direct Botoșani la Manchester - Marea Britanie
» Tineret in actiune cu Europe Direct Botosani la Manchester
» Video: Tineret în acțiune Botoșani - Manchester, Marea Britanie
» Europe Direct Botoşani la Adunarea generală Anuală a Reţelei Europe Direct
» Rapoartele Bancii Mondiale cu privire la stadiul implementarii REGIO - prezentate la Piatra Neamţ
» Video: Finanţări europene 2014 - 2020
» Forumul Regional "Start Nord-Est 2020: Destinatia Competitivitate, editia a IX-a
» Foto/video: Despre viitoarele alegeri europarlamentare cu tineri din 4 ţări europene
» Trec magii prin Țara Moldovei - Festival de colinde și datini ortodoxe
» Euro-Botoșani, nr. 2/decembrie 2013
» Proiectele europene crează locuri de muncă
» Util și interesant: Buletin INFO Nord-Est nr. 37
» CURSUL DE SCRIERE PROIECTE ERASMUS+ REVINE LA BOTOŞANI
» Concurs de fotografie “Acţionează, Reacţionează, Decide!" 15 februarie – 15 martie 2014
» Clik pe link: liste foto + video Europe Direct Botoşani 2013
» Întâlnire a redacției Buzz cu Europe Direct Botoșani
» Fonduri REGIO pentru infrastructura educationala
» Noi fonduri REGIO pentru microintreprinderile din Regiunea Nord-Est
» Proiectul ABSENT - dar - NU DIN VINA MEA în finala Galei Premiilor Participarii Publice
» Un reprezentant al Centrului Europe Direct Botoșani va participa la o întâlnire cu Comisarul European Dacian Cioloș
» Regiunea Nord-Est va avea de gestionat aproximativ 1,12 miliarde Euro in cadrul Programului Operational Regional
» "Suntem cetateni europeni", În saptamana Scoala Altfel la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Romanesti.
» "Bucataria europeană" de Ziua Europei la Românești
» Seminar de jurnalism la Botoșani - sâmbătă, 17 mai
» Festivalul Seri Melancolice Eminesciene, 2014 listă zeci de video
» }nt\lnire cu tineri de la Interact Botoșani
» Întâlnire cu tineri de la Interact Botoșani
» Jean-Claude Junker Președinte al Comisiei Europene: Un nou început pentru Europa
» Iaşi: A treia conferinta nationala a clusterelor din Romania se
» Acordul de Parteneriat 2014-2020 cu România aprobat de Comisia Europena
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii - lista 30 videoclipuri
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii - lista 30 videoclipuri
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii
» Proiect de mediu cu fonduri norvegiene la Botoşani
» Parteneriate pentru activități industriale cu zero deșeuri
» Noi termene pentru depunerea proiectelor în programul Europa Creativă
» Proiect Erasmus+ demarat de colegiul Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Botoşani
» Mesaj pentru România, mesaj pentru Europa
» Ziua Culturii Naționale și Zilele Eminescu la Botoșani
» Ziua Internaţională a Poeziei, Ipoteşti, 21 martie 2015
» Mesaj din Olanda pentru Ziua Mondială a Poeziei - Ipoteşti 21 martie 2015
» Fondul european de dezvoltare regională a împlinit 40 de ani
» Apel de proiecte valabil şi pentru oraşele din judeţul Botoşani
» Ziua Europei 2015 la Botoșani și în România
» Zilele Eminescu 2015 la Botoșani
» Concerte reunite în Botoşani şi Moldova sub sigla Europe Direct
» Câştigătorii Galei Societăţii Civile 2015
» Exemplu de bune practici prezentat de dl Gheorghe Sorescu la Piatra Neamţ
» Ghidurile specifice pentru microintreprinderi si infrastructura de transport
» IHTIS în parteneriat cu Europe Direct Tabără de aptitudini pe malul mării
» Suceava: sesiunea de informare pentru potentialii beneficiari ai POR 2014-2020
» Seara voluntarilor botoşăneni ediţia a V-a
» De ce sprijinim voluntar lumea ONG?
» Program de activitate Centrul Europe Direct Botoşani
» Cursul de formare "Competences for All" 18-24 ianuarie 2016 | Bonn, Germania
» Cereri de finanţare depuse electronic
» CAMPIONII REGIO IN NORD-EST
» Vă recomandăm cu căldură: DROP’PIN @EURES

Comentarii:

MartinZ.D. a scris, Luni, 25 Ianuarie 2016, 14:48:24 :

It`s is a very informative description.
High Quality at http://write-paper-apa-format.siterack.net/ service for writing homework works very fast.

MedverS.D. a scris, Marti, 26 Ianuarie 2016, 03:32:44 :

I have learned a lot of new things.
Fast service for writing High quality diploma for undergraduate in write paper for cheap of any subject.

CaleosG.D. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 05:25:51 :

I got many of of informative.
Order low med you can on cheap mobic

DanielC.R. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:21:42 :

This is a very great site.
Cheapest no prescription drug in weekendprince online blog.

DavidI.S. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 19:56:11 :

I got learned a lot of cognitive.
Order cheap medicines you can on website In our on-line pharmacy cheap price for medicines. See more to compra-tamoxifen.gigamet.pw blog. Order good medicines you can on website

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.