acasa | contact
EuropeDirect Info Europe Direct
CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI » Ziua europeană a limbilor la Botoşani, în România şi Europa
26 septembrie: Ziua europeană a limbilor

 

Vineri, 24 septembrie 2010, a avut loc o întâlnire a profesorilor din cadrul Catedrei de Limba şi literatura franceză din Botoşani cu un reprezentant al Centrului Europe Direct Botoşani, în cadrul căreia s-au discutat activităţile prezente şi viitoare pentru promovarea limbii franceze şi a limbilor străine în general, în cadrul orelor de curs şi diverselor activităţi extraşcolare.

Marţi, 28 septembrie 2010, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 Botoşani şi Centrul Europe Direct Botoşani vor organiza o activitate comună cu titlul: "Experienţe europene în limbi străine". Evenimentul se înscrie în cadrul unei rodnice colaborări Şcoala 2 - Centrul Europe Direct. Iată aspecte din activităţile comune desfăşurate anul trecut la Şcoala nr. 2 Botoşani:  http://www.youtube.com/watch?v=ba_jOv0Omq0&p=C087000694E117E6&index=7                  

 

Ziua europeană a limbilor, sărbătorită în fiecare an la 26 septembrie, va avea ca temă principală în acest an avantajele multilingvismului pentru întreprinderi. Se estimează că 11% din întreprinderile mici şi mijlocii pierd contracte din pricina lipsei de competenţe lingvistice, ceea ce duce la pierderea a milioane de euro şi a unor noi locuri de muncă.  La data de 24 septembrie, Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, a deschis, la Bruxelles, o conferinţă intitulată „Limbile străine în IMM-uri” şi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai întreprinderilor europene care au înregistrat profituri datorită competenţelor lingvistice deţinute.

Cu cele 23 de limbi oficiale şi cele peste 40 de limbi regionale şi minoritare ale sale, UE reprezintă o comunitate multilingvă unică de ţări şi popoare. Ziua europeană a limbilor a fost lansată în anul 2001 pentru a celebra această diversitate şi a sublinia importanţa limbilor în viaţa noastră personală şi profesională.

 

Europenii sunt din ce în ce mai conştienţi de schimbarea pe care le-o aduce cunoaşterea limbilor străine în viaţa de zi cu zi. Pe lângă faptul că reprezintă un avantaj practic pentru dezvoltarea personală a oamenilor, cunoaşterea limbilor străine aduce întreprinderilor noi oportunităţi de afaceri, contribuie la creşterea competitivităţii acestora şi le oferă acces la pieţele de export. Îmbunătăţirea nivelului general de cunoaştere a limbilor străine în Europa va aduce, de asemenea, o contribuţie la strategia Europa 2020 pentru o creştere inteligentă şi favorabilă incluziunii, iar multilingvismul reprezintă o parte esenţială a iniţiativelor noastre cheie «Tineretul în mişcare» şi «Agenda pentru noi competenţe şi locuri de muncă»”, a declarat  Androulla Vassiliou.

 
 

Circa 150 de întreprinzători, asociaţii de întreprinderi şi reprezentanţi ai administraţiilor naţionale şi locale au participat la evenimentul intitulat „Limbile străine în IMM-uri”, organizat de Comisie. După alocuţiunea de deschidere, comisarul Vassiliou a participat la o masă rotundă la care au avut loc dezbateri privind limbile străine, competitivitatea şi capacitatea de inserţie profesională.

Evenimentul a inclus o prezentare a modului în care societatea finlandeză Golla a evoluat de la un mic ateler la o societate competitivă pe plan mondial, producând huse originale pentru telefoane mobile, laptopuri şi alte dispozitive, cu pieţe de desfacere în peste 100 de ţări. Franz Huber a explicat modul în care competenţele lingvistice ale echipei sale l-au ajutat să extindă din Gemania până în China afacerile întreprinderii sale familiale în domeniul publicării şi tipăririi de hărţi. Reprezentanţii firmei letone Stenders, specializată în produsele cosmetice pentru corp şi produse pentru baie, au relatat modul în care competenţele lingvistice au permis firmei să înregistreze 85% din profit din exporturi.

Programul de învăţare de-a lungul vieţii al Comisiei oferă 50 de milioane de euro pe an pentru a sprijini activităţile şi proiectele în domeniul învăţării limbilor străine.

Axarea acestuia pe învăţarea limbilor străine în IMM-uri se datorează, în parte, concluziilor unui studiu din 2007 privind efectele asupra economiei europene ale lipsei de competenţe în materie de limbi străine în întreprinderi. Într-un eşantion de aproximativ 2000 de întreprinderi, 11% din repondenţi au declarat că au pierdut contracte – în multe cazuri, acestea fiind în valoare de milioane de euro - din pricina lipsei de competenţe lingvistice. (A se consulta:http://ec.europa.eu/education/languages/Focus/docs/elan-sum_en.pdf  )

 

 
 

Evenimente organizate în statele membre

Comisia organizează, de asemenea, evenimente în toate statele membre ale UE. De exemplu, la Berlin, elevii şcolilor primare vor participa la spectacole multilingve în care vor fi prezentate diversele limbi şi ţări ale Europei; la Varşovia va avea loc o conferinţă privind efectele multilingvismului asupra incluziunii sociale; la Pisa şi Lucca, Andrea Ronchi, ministrul italian responsabil cu afacerile europene, şi autorul/semiologul Umberto Eco vor discuta pe tema contribuţiei cunoaşterii limbilor străine la integrarea europeană.

Alte evenimente includ un concert multilingv de muzică rap în Danemarca, emisiuni radio dedicate acestui eveniment în Bulgaria, Letonia şi Lituania, un concurs online pe tema limbilor străine organizat în Republica Cehă, citirea de poveşti în Finlanda, un festival de film în Polonia şi târguri pe tema limbilor străine organizate în Slovacia, Slovenia şi Suedia.

Pentru a consulta lista completă de evenimente, vă rugăm să accesaţi:http://ec.europa.eu/dgs/translation/european_day_languages_2010_events_en.pdf

În România vor avea loc evenimente dedicate Zilei europene a limbilor într-o serie de centre Europe Direct de peste tot din ţară (expoziţii de publicaţii privind multilingvismul, concursuri interactive cu elevi).

La data de 8 octombrie 2010, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene din Bucuresti va avea loc conferința de instituire a rețelei de excelență a limbii române folosite în instituțiile UE,  menită să ofere asistenţă terminologică Departamentului de limbă română din cadrul Direcţiei Generale Traduceri a Comisiei. Obiectivul este de a asigura consecvența traducerilor realizate în cadrul departamentului cu ultimele evoluţii lingvistice, terminologice şi legislative din România, pentru a avea garanția că traducerile sunt adecvate și perfect inteligibile pentru publicul lor țintă - vorbitorii nativi de limba română. Membrii rețelei vin din mediul academic, mediul de afaceri sau administrația publică din România. La întâlnire vor participa Leonard Orban, consilier prezidențial pentru afaceri europene, acad. Marius Sala, vicepreședintele Academiei Române, reprezentanți ai Institutului European din România, ai Ministerului de afaceri externe și  Ministerului Integrării Europene,  precum și membrii rețelei, reprezentanți ai DGT și ai altor departamente de limbă română din instituțiile Uniunii Europene.

Comisia lansează, de asemenea, pe site-ul său internet, un chestionar online pe tema limbilor străine (a se consultahttp://ec.europa.eu/education/languages/quiz/) şi un concurs intitulat „Povestirea mea preferată despre limbile străine” (My Favourite Foreign Language Story) pentru a evidenţia modul în care cunoaşterea limbilor străine poate oferi oportunităţi în viaţa personală şi cea profesională. Autorii celor mai reuşite povestiri vor fi invitaţi să participe la o ceremonie de premiere care va avea loc la Bruxelles în mai 2011, în jurul zilei Europei. A se consulta:http://ec.europa.eu/education/languages/index_en.htm

 

 

 

Pagini Utile

Adaugat: Vineri, 24 Septembrie 2010, 14:29:20
Autori: Centrul Europe Direct Botoşani


Alte articole din Centrul Europe Direct Botoşani :

» Cine suntem?
» Festivalul International EUROPAfest 2010
» EUROPAfest 2010 - un proiect realizat cu suportul programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.
» Grădiniţia 19: Parada costumelor eco şi spectacol
» Ziua Internaţională a Mediului marcată la Şcoala nr. 12 Botoşani
» Sesiune de examen la cursul de iniţiere în eurojurnalism multimedia
» Spectacol de caritate la Dorohoi
» Premii de 4200 lei la concursul de civilizaţie francofonă „La Fourmi” – ediţia a III – a
» Familia mea în comunism
» Familia mea în comunism
» Mâine premierea concursului: Familia mea în comunism
» Informaţii pentru cetăţeni: Europe Direct
» Europe Direct Botoşani pentru Ziua Energiei 2011
» Let's Do It, Romania! şi la Botoşani
» Ziua Europeană a Limbilor la Centrul Europe Direct Botoşani
» Invitaţi de la Consiliul Europei aşteaptă întrebări şi din Botoşani
» Reţeaua RO+ 40 de experţi din România
» Distincţie obţinută de municipiul Botoşani
» proba
» proba
» Săptămâna familiei - săptămâna fără TV
» APC Botosani
» APC Botoşani
» Săptămâna familiei – Stop violenţei TV
» Primăria Botoşani - nominalizată la Gala Premiilor Infomediu
» Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
» Preferinţa nr. 1 a tinerilor - divertisment de calitate la TV
» 33 de licee din România pentru concursul Juvenes Translatores
» Grup de iniţiativă pentru Târgul ONG Botoşani
» Proiectul RURES - la Albesti, Tudora şi Trusesti
» EUROPAfest - între 7 şi 13 mai
» Super-Euro Direct
» Super-Euro Direct
» Europe Direct Botoşani la Târgul Agraria 2011
» Europa - casa noastră - la Şcoala nr. 12 Botoşani
» Casa Regală şi EUROPAfest 2011
» Botoşani euro news
» Ziua Europei în Reţeaua Europe Direct
» La mulți ani, .eu!
» Reprezentanţa Comisiei Europene în România celebrează Ziua Europei
» Lichidele, în continuare interzise în avioane
» Din reţeaua Europe Direct
» Secvenţe de la "invitaţia la lectură"
» Târgul ONG Botoşani, 26 mai
» Scoala de Vara pentru Securitatea Retelelor Informatice – Editia a IV-a
» EuROparlament, 28 mai
» Vis de Artist partener al EDIC Botoşani, la Radio Romania Actualitati si TVR Iasi
» Pliante antifumat pe Pietonalul Unirii
» Activităţi la sfârşit de an şcolar
» Cheltuielile UE - demontarea unui mit
» UE - România 2020 - 9 iulie
» Super Euro Direct, 11 iulie
» Elevii români cei mai slabi la citire din Europa alături de bulgari
» UE - România 2020 - 12 iulie
» Super Euro Direct, 12 iulie
» Proiect Comenius Regio coordonat de CCD Botoşani
» „România şi cadrul financiar multianual 2014-2020 al Uniunii Europene”
» ADR Nord Est: lider in privinta utilizarii fondurilor disponibile prin REGIO
» UE - România 2020 - 19 iulie
» UE - România 2020 - 21 iulie
» Raportul pe Justiţie: Şi avocaţii s-au plictisit de procesele lungi
» UE - România 2020 - 12 iulie
» Planuri integrate de dezvoltare urbană aprobate pentru Flămânzi, Botoşani, Dorohoi
» Anul voluntariatului la Botoşani
» Anul voluntariatului la Botoşani
» Întâlnire la Consiliul Judeţean al Elevilor
» Gânduri despre Eminescu
» Conferinţa interregională a elevilor
» Seara Voluntarilor botoşăneni
» EDIC Botoşani la dezbaterea publică a Bugetului Botoşani/ 2011
» Ziua zonelor umede 2011 la Botoşani
» "Alternativele Autorităților Publice Locale în dezvoltarea Comunitară"
» "Botoşani - oraş european"
» Clipuri foto muzicale
» Întâlnire - fonduri europene la Prefectura Botoşani
» Ziua Consumatorilor 2011
» Europe Direct Botoşani: Ziua Sindromului Down la Botosani
» Consiliul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor - martie 2011
» Sesiune de informare Proiecte de mediu - Botoşani
» Ora Pământului 2011 la Botoşani
» Cu ce se confruntă piaţa muncii din Regiunea Nord Est?
» Lansare proiect muldimedia Şcoala 12 Botoşani
» Peluza voluntarilor la Botoşani
» Întâlnirea de astăzi
» Comunică prin artă implicându-te
» 9 mai - spiritul Europei
» 9 mai - ONG Botoşani perspective 2011
» Europa - casa noastră
» Noaptea Europeană a Muzeelor la Botoşani
» Despre şcolarizare, acces la educaţie şi voluntariat în Uniunea Europeană
» Ziua Biodiversităţii la Botoşani
» Participare activă la POSDRU: sesiune de informare la Prefectura Botoşani
» Festival de film al elevilor - "Parada Ciudatelor"
» Consiliul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor - iunie 2011
» Forumul comunicatorilor Regio, Neptun iunie 2011
» Festivalul national de muzica folk "Seri melancolice eminesciene"
» Premiile "Vara în acorduri muzicale"
» Participare la AGM Operation Villages Roumains
» Simpozion BIODIVERSITATE SI DEZVOLTARE DURABILA - comunicări Europe Direct
» Consiliul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor
» Spectacolul “Let’s Do It, România” la Botoşani
» Voluntariat şi muzică la Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” din Botoşani
» Târgul ONG Botoşani - participarea Europe Direct
» Galerii foto Târgul ONG Botoşani
» EURES; atenţie, EURES!
» Botoşani – locul unde a început să se scrie istoria proiectului Lider European
» Dezbatere publică proiect finanţat de UE
» Proiect finanţat de UE în dezbatere publică
» Expoziţie de produse agricole - Din roadele toamnei la Vorona Nouă
» Botoşăneni la Roşia Montana - galerie foto
» AGM Europe Direct Malta - 2011
» UE - România, 16 noiembrie
» Voluntariatul – un mod de viaţă
» Din inima poveştilor - la inima noastră
» Pictarea Colegiului Mihai Eminescu Botoşani
» Proiectul Lider European - faza locală Botoşani
» Cu elevii de la Şcoala 12 despre Anii Europeni
» Spectacol şi lansare CD - "Iarnă-n cartier"
» Dublă expoziţie deschisă în Spaţiul Public European
» Concurs APC - Europe Direct Botoşani: Desenează-mi un E
» Premiile Lider European susţin proiectul Şcoala altfel
» Mărţişoare pentru Centrul Europe Direct Botoşani
» Dezbatere la Şcoala 11 Botoşani: Preia controlul asupra datelor personale
» Micii jurnalişti la Târgul Mărţişorului
» Conferinţă de închidere a două proiecte Inter Concordia
» Curs "Manager de proiect" la Botoşani
» Ziua Consumatorilor 2012 la Botoşani
» Concursul Lider European - 2012
» Concursul Lider European 2012 - s-a lansat la Botoşani
» Leorda: Solidaritate între generaţii
» Dialog între generaţii la Şcoala nr. 12 Botoşani
» AMICI PENTRU BUNICI – nepoţi pentru o zi
» AMICI PENTRU BUNICI – nepoţi pentru o zi
» Seară de încondeiat ouă roşii
» Curs intensiv de jurnalism
» Europe Direct Botoşani în Ghidul european de bune practici în domeniul social media
» Video: Săptămâna Tineretului la Botoşani cu Europe Direct
» Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Plimbare prin Europa, la Ipoteşti
» Foto: Ziua Europei la Şcoala 12 Botoşani
» Vis de artist comunică prin artă
» Video: Eurovision 2012 - cei 18 din prima semifinală
» Simpozion "Biodiversitate şi dezvoltare durabilă" ediţia a VI-a
» Proiect european la Şcoala 11 Botoşani
» Listă 12 video: La Rezervația de tisă Tudora Botoșani
» Listă video: Ziua mediului la Botoșani
» Listă video: Parcul de agrement Cornișa Botoșan
» Video list: Ziua mediului 2012 la Botoșani
» E dreptul tău - acționează! - la Colegiul Eminescu Botoșani
» Gala LDIR, Iași 2012, listă video
» Premiul Europe Direct la Festivalul de Folk
» Buzz Fest 2012 un an de la apariția ziarului BUZZ
» Ziua europeană a limbilor străine 2012 – la Şcoala nr. 12 Botoşani
» Caravana SEV a poposit la Botoșani!
» Seniorii anului 2012 la Botoşani
» Sărbătorirea seniorilor în România şi la Botoşani
» Valori perene în limbi europene
» Lansarea a două proiecte internaționale la Școala nr. 11 Botoșani
» Lansarea a două proiecte la Școala nr. 11 Botoșani
» Invitaţie la Acţiunea SĂ VORBIM DESPRE diz-ABILITATE
» Despre solidaritatea umană și pacea europeană
» Masterchef la Liceul Sf. Stelian Botoșani cu Europe Direct
» Fonduri europene pentru reabilitarea Spitalulului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani
» Solidaritate pentru dizABILITATE la Dorohoi
» Ziua mondială a alimentaţiei la Liceul Sf. Stelian Botoşani
» Zilele Școlii din Vorona Nouă cu Europe Direct Botoşani
» Medici din Botoșani exemple pentru vârsta a treia
» Mobilitate pentru sustenabilitate în Europa
» Sondaj drepturi cetățenești într-un liceu din Torino unde învață și elevi români
» Anul European al Cetățenilor se lansează la București: Europe Direct Botoșani participă la eveniment
» Seri de Dragobete cu Europe Direct Botoșani
» Drepturile cetăţenilor europeni în discuţie la Botoşani
» Drepturi cetăţeneşti europene în discuţie la Botoşani
» Mărțișoarele drepturilor cetățenești europene
» Concurs de lectură
» Festivalul Egalității Șanselor
» Europe Direct Botoșani prezent la evenimentul de lansare a unei noi generații Europe Direct
» Interview Laurent Thieule
» La Centrul de îngrijire ai asistenta Leorda: Activitate caritabilă
» Mâine: conferința de presă de lansare a Festivalului Internațional EUROPAfest 2013
» Agenda Europeană 15 aprilie
» AmFiTeatru 5 - festival de teatru adolescent
» Trei întreprinderi sociale și șase locuri de muncă noi în județul Botoșani
» Amfiteatru 2013, festival de teatru adolescent Botoșani, ediția a V-a 24-28 aprilie / listă 48 video
» Festivalul Amfiteatru gala de premiere cu Europe Direct
» Festivalul Amfiteatru gala de premiere cu Europe Direct
» Blog IHTIS: Ziua Nationala a Tineretului – Botoșani 2013
» Târgul de joburi Botoșani 8 mai 2013 listă video
» Comisia Europeană, mai aproape de elevii din Botoșani
» Comisia Europeană, mai aproape de elevii din Botoșani
» Consultare publica: mediul de afaceri regional
» Fotoreporter pentru mediu: concurs la Botoşani, iunie 2013
» La Fourmi - concurs de civilizaţie francofonă la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Botoşani
» Conferinta regionala “Regiunea Nord-Est se dezvolta cu REGIO”
» Sesiune de informare la Piatra Neamț: Programul Operational Regional 2007 - 2013
» Producatorii de lapte si de carne din zonele defavorizate pot primi ajutor din partea UE
» Europenii au grijă de seniori
» Europe Direct - APC Botoșani: Propuneri pentru drepturile consumatorilor
» Foto: Premii pentru elevii de la Scoala nr. 6 Botosani oferite de Centrul Europe Direct
» Video muzical: Mici interpreți botoșăneni sponsorizați de Europe Direct la Mamaia Copiilor
» Întâlnirea a peste 60 de tineri din opt ţări diferite prin programul TiA la Botoşani
» Botoșaniul a dat startul pregătirilor pentru campania LET’S DO IT, ROMANIA!
» Întâlnire cu tineri din trei țări europene la Botoșani
» Drepturi ale UE în dezbatere la Europe Direct Botoşani cu tineri din Franţa şi România - listă video
» Drepturi fundamentale ale Uniunii Europene dezbătute de tineri din Franța și România
» Noul număr BUZZ (18) la chioșcurile de ziare cu antrenorul FC Botoșani, Cristi Popovici
» Buletin INFO Nord-Est nr. 35
» José Manuel BARROSO: discursul despre starea Uniunii Europene (2013) - live cu Europe Direct Botoșani, 11 septembrie, cu începere de la ora 10.00 (ora României)
» Regiunea Nord - Est promovata in cadrul Open Days 2013 - Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor, Bruxelles
» CONCURS FOTO NAŢIONAL
» Video: Caravana SEV la Botoșani - European Voluntary Service
» Grupaj video: Seri melancolice eminesciene 2013 - prima seara
» Seri melancolice eminesciene 2013 Botosani, prima seara
» grupaj video: Seri melancolice eminesiene la Ipotești, cu Europe Direct
» ideo: Zilele europene ale patrimoniului la Ipotești Botoșani, cu Europe Direct
» Mica scriitoare Ana Iftodeanu - primul interviu cu Europe Direct
» ansare proiect la Primăria Botoșani: Cetăţeni europeni –şanse egale pentru sănătate
» Tineret în acțiune: Un reprezentant al Europe Direct Botoșani la Manchester - Marea Britanie
» Tineret in actiune cu Europe Direct Botosani la Manchester
» Video: Tineret în acțiune Botoșani - Manchester, Marea Britanie
» Europe Direct Botoşani la Adunarea generală Anuală a Reţelei Europe Direct
» Rapoartele Bancii Mondiale cu privire la stadiul implementarii REGIO - prezentate la Piatra Neamţ
» Video: Finanţări europene 2014 - 2020
» Forumul Regional "Start Nord-Est 2020: Destinatia Competitivitate, editia a IX-a
» Foto/video: Despre viitoarele alegeri europarlamentare cu tineri din 4 ţări europene
» Trec magii prin Țara Moldovei - Festival de colinde și datini ortodoxe
» Euro-Botoșani, nr. 2/decembrie 2013
» Proiectele europene crează locuri de muncă
» Util și interesant: Buletin INFO Nord-Est nr. 37
» CURSUL DE SCRIERE PROIECTE ERASMUS+ REVINE LA BOTOŞANI
» Concurs de fotografie “Acţionează, Reacţionează, Decide!" 15 februarie – 15 martie 2014
» Clik pe link: liste foto + video Europe Direct Botoşani 2013
» Întâlnire a redacției Buzz cu Europe Direct Botoșani
» Fonduri REGIO pentru infrastructura educationala
» Noi fonduri REGIO pentru microintreprinderile din Regiunea Nord-Est
» Proiectul ABSENT - dar - NU DIN VINA MEA în finala Galei Premiilor Participarii Publice
» Un reprezentant al Centrului Europe Direct Botoșani va participa la o întâlnire cu Comisarul European Dacian Cioloș
» Regiunea Nord-Est va avea de gestionat aproximativ 1,12 miliarde Euro in cadrul Programului Operational Regional
» "Suntem cetateni europeni", În saptamana Scoala Altfel la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Romanesti.
» "Bucataria europeană" de Ziua Europei la Românești
» Seminar de jurnalism la Botoșani - sâmbătă, 17 mai
» Festivalul Seri Melancolice Eminesciene, 2014 listă zeci de video
» }nt\lnire cu tineri de la Interact Botoșani
» Întâlnire cu tineri de la Interact Botoșani
» Jean-Claude Junker Președinte al Comisiei Europene: Un nou început pentru Europa
» Iaşi: A treia conferinta nationala a clusterelor din Romania se
» Acordul de Parteneriat 2014-2020 cu România aprobat de Comisia Europena
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii - lista 30 videoclipuri
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii - lista 30 videoclipuri
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii
» Festival folk: Dincolo de graniţe - concurenţii
» Proiect de mediu cu fonduri norvegiene la Botoşani
» Parteneriate pentru activități industriale cu zero deșeuri
» Noi termene pentru depunerea proiectelor în programul Europa Creativă
» Proiect Erasmus+ demarat de colegiul Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Botoşani
» Mesaj pentru România, mesaj pentru Europa
» Ziua Culturii Naționale și Zilele Eminescu la Botoșani
» Ziua Internaţională a Poeziei, Ipoteşti, 21 martie 2015
» Mesaj din Olanda pentru Ziua Mondială a Poeziei - Ipoteşti 21 martie 2015
» Fondul european de dezvoltare regională a împlinit 40 de ani
» Apel de proiecte valabil şi pentru oraşele din judeţul Botoşani
» Ziua Europei 2015 la Botoșani și în România
» Zilele Eminescu 2015 la Botoșani
» Concerte reunite în Botoşani şi Moldova sub sigla Europe Direct
» Câştigătorii Galei Societăţii Civile 2015
» Exemplu de bune practici prezentat de dl Gheorghe Sorescu la Piatra Neamţ
» Ghidurile specifice pentru microintreprinderi si infrastructura de transport
» IHTIS în parteneriat cu Europe Direct Tabără de aptitudini pe malul mării
» Suceava: sesiunea de informare pentru potentialii beneficiari ai POR 2014-2020
» Seara voluntarilor botoşăneni ediţia a V-a
» De ce sprijinim voluntar lumea ONG?
» Program de activitate Centrul Europe Direct Botoşani
» Cursul de formare "Competences for All" 18-24 ianuarie 2016 | Bonn, Germania
» Cereri de finanţare depuse electronic
» CAMPIONII REGIO IN NORD-EST
» Vă recomandăm cu căldură: DROP’PIN @EURES

Comentarii:

Travispl a scris, Sambata, 14 Noiembrie 2015, 00:46:31 :

I get much of new interesting.
In our on line medicine chest best cost for medicines. See more to buy glucotrol blog.

DavidF.T. a scris, Marti, 05 Ianuarie 2016, 03:21:06 :

I found many of things.
In Apteka good cost for drugs. See more to order uniphyl-cr blog.

BeskinN.F. a scris, Marti, 05 Ianuarie 2016, 03:49:38 :

I get learned a lot of of informative.
In on line drugstore low cost for drugs. See more to online pharmacy website.

CaleosP.V. a scris, Luni, 25 Ianuarie 2016, 14:30:23 :

I get much of things.
Writing your papper the professional as online service soon as possible.

VeronikaH.R. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 07:18:48 :

It`s is a very interesting description.
Best no presc drugs in cheap breast success blog.

NailF.S. a scris, Marti, 23 Februarie 2016, 17:00:19 :

It`s is a very interesting site.
In on line pharmacy low price for drug. See more to retrovir online site. For buy cheap meds click to cheap atomoxetine site. In our on-line Apteka low cost for medicines. See more to leukeran blog.

RobertH.A. a scris, Duminica, 19 Februarie 2017, 19:42:30 :

I have much of new of informative.
We offer good drugs in nimotop no recipe need shop. For buy good meds click to website website. We offer cheapest drugs in site shop.

Alte articole
» Din EUROPARLAMENT: Galerii foto - Parlamentul European
» Din EUROPARLAMENT: Infografice - Parlamentul European
» Din CăUTăM PARTENERI : Greece: Crisis Observatory
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Ziua Europei cu Reţeaua Europe Direct România
» Din CETățENIA EUROPEANă: Implicarea reprezentanților lucrătorilor și angajatorilor (partenerii sociali) în reformele guvernamentale
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Concurs de lectură
Cartea verde privind strategia europeană în materie de deșeuri de plastic aflate în mediul înconjurător
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Euro-mărțișoare 2013
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Ziua Europei 2012 la Botoşani
» Din COMISIA EUROPEANă : Proiectul „IRIS III”: 5 milioane Euro, Dunărea şi România
» Din BLOGURILE EUROPE DIRECT: Super Euro Direct, 17 mai
» Din CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOşANI : Drepturile dumneavoastră în calitate de consumator
Broşură editată de Comisia Europeană
» Din COMISIA EUROPEANă : Şcoala cu clasele I–VIII Româneşti, Botoşani a primit Certificatul European Language Label
Azi, la Reprezentanţa Comisiei Europene
» Din ULTIMA ORA: Audierea lui Dacian Cioloş
La Parlamentul European
» Din ULTIMA ORA: Preambul: Audierea lui Dacian Cioloş
» Din MAI 2009: Expoziţia virtuală STUDE
» Din APRILIE 2009: Parteneriate europene
» Din MARTIE 2009: Ştafeta TINERI UNIŢI DIRECT SPRE EUROPA
Comunicat de lansare
» Din MARTIE 2009: Discuţie on-line cu Comisarul Meglena Kuneva
Despre drepturile consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Conferinţa de presă
De Ziua Consumatorilor
» Din MARTIE 2009: Martisoare electorale europene
Acţiune a Centrului Europe Direct Botoşani sub deviza: Alegeri Europene - TU DECIZI!
» Din FEBRUARIE 2009: Seminar la Hotel Hilton Bucureşti
Centrele de informare EUROPE DIRECT
Unica responsabilitate pentru continutul site-ului revine autorilor, iar Comisia Europeana nu este raspunzatoare pentru utilizarea sub orice forma a informatiilor continute in site.